Közélet, hírek

Az újdonsült Építési és Beruházási Minisztériumhoz kerülnek a BFK-hoz tartozó fejlesztések is

2022.05.18. 15:10

A tizenegy tárca egyike lesz az új, Lázár János vezette minisztérium, amelyhez a BFK által az építésügy és a beruházások területein eddig ellátott feladatkörök is tartoznak a közeljövőben. A konkrétumokról egyelőre kevés az információ. 

Sajtóhírként már korábban is terjedt, ám szerdán az RTL híradójának a Miniszterelnökség is megerősítette, hogy a Budapest Fejlesztési Központhoz tartozó építési és fejlesztési ügyek a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartoznak majd a közeljövőben. 

A BFK és a Fürjes Balázs által vezetett fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkárság több ezermilliárd forintos budapesti fejlesztési terveit eddig a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség felügyelte. A tájékoztatása alapján azok a feladatkörök, amelyeket a BFK az építésügy és a beruházások területein ellátott, az új tárcához kerülnek. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Fürjes Balázs vezette teljes, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárság is oda kerül-e.

Az Országgyűlés kedden fogadta el a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt, amelynek értelmében az ötödik Orbán-kormányban tizenegy tárca működik majd, így az Építési és Beruházási Minisztérium is, amely a Miniszterelnökségből történő kiválással jön létre.