Programok

Az építészeti utópia

2014.02.04. 13:22

Tematikus beszélgetés Cao Fej Kinek az utópiája című installációja kapcsán Szemerey Samu építésszel és Tasnádi József médiaművésszel.

Az Egy város entrópiája című kiállításhoz kapcsolódó, az epiteszforum.hu-val közösen szervezett tematikus beszélgetések vendégei építészek, akikkel egy-egy kiemelt videóinstalláció kapcsán beszélget Pásztor Erika Katalina a Műcsarnok kiállítóterében.

Ez alkalommal a beszélgetés kiindulópontja a főként installációiról és videómunkáiról ismert kínai művész Cao Fej 2006-ban készült nagyszabású installációja, a Kinek az utópiája, amely a dél-kínai Gyöngy-folyó deltájában dolgozó bevándorlók életébe enged bepillantást.

Szemerey Samu építész, urbanista, kurátor. Érdeklődésében a tervezői praxis innovatív lehetőségei állnak. Munkái a kortárs kultúra, az elérhető technológia és az emberi környezet viszonyait és az építészet ezekben megjelenő kezdeményező szerepköreit kutatják. Rendszeresen tanít, előad és publikál hazai és nemzetközi helyszíneken, számos workshop, kutatás és program szervezője, oktatója, résztvevője. A Kortárs Építészeti Központ alapító tagja.

Tasnádi József eleinte főként alkalmazott grafikával, plakátművészettel foglalkozott. A 90-es évek elején táblaképeket festett. Kísérletezett színes fotótechnikával. Ezt követően főként installációkat készít. Munkáinak kiindulópontja legtöbbször filozófiai tétel vagy gondolat. Művészete néhány vonatkozásban ugyan rokonítható konceptualista vonásokkal, de installációiban a látványnak, egyfajta sajátos szépségnek jut a hangsúlyosabb szerep.

Belépő: 500 Ft