Technológia

ARYS projekt - magyar fejlesztés Varga Noémi építésztől

2013.12.03. 08:51

ARYS egy friss magyar fejlesztés, melyet egy fiatal magyar építész, Varga Noémi (Nanushka Beta store, Benedict&Helfer Office, Syntonyms Installation, a 2013 év Média Építészeti Díja egyik nyertese) hozott létre. A projekt első helyezett lett a magyar Startup Weekend Budapest versenyen, így részt vehet a nemzetközi megmérettetésen. Szavazni december 6-ig lehet.

Az ARYS egy vadonatúj magyar fejlesztésű mobil platform alkalmazás, mely bekerült a nemzetközi Global Startup Battle legjobbjai közé, miután első helyezést ért el a Startup Weekend Budapesten. A 2 napos rendezvényen többek között a Microsoft és a PortfoLion képviselőinek tetszését kellett elnyerni.

Az ARYS az AR (augmented reality) technológiával lehető teszi, hogy könnyedén virtuális üzenetet hagyjunk szöveggel, képpel, videóval és zenével bárhol, amerre járunk, majd megosszuk a nyilvánossággal, láthatóvá téve gondolatainkat, munkánkat, vagy épp kedvenc számunkat. Más userek által feltaggelt viewpontokra távolról is feltölthetünk tartalmakat. Akár Budapestről Londonba, vagy épp fordítva. Az ARYS működő prototípusa 54 órányi megfeszített tempójú munka után kelt életre. Az elkészített működő prototípus bemutatja, hogy hogyan változtathatjuk meg egy városról alkotott képet az ott elhelyezett multimédia üzenetek által.

A koncepciót bemutató videót ide kattintva lehet megtekinteni, és szavazni is lehet rá december 6-ig.

Az app potenciális felhasználói azok a dizájnerek és művészek, akik nyitottak
munkáik új, forradalmi módon történő bemutatására. Az alkalmazással lehetőség nyílik munkáid bemutatására olyan módon, ahogy majd később a megvalósult alkotások kinéznek a való életben a valós helyszínen. Az ARYS-al a város maga lesz terveid, ötleteid, kapcsolódó hangulataid bemutatóterme. A megosztott tartalmat könnyen összekötheted weboldaladdal, visszajelzést kérhetsz a közönségedtől és közelebb hozhatod őket a saját világodhoz.

Az ARYS alkalmazás pár hónapon belül elérhetővé válik az érdeklődők számára is.

Az ARYS projekt a Facebookon