Programok

archi-kon | N&n Galéria

2010.05.25. 10:28

a kiállítást megnyitja Mátyási Péter festőművész és Koczkás Kornél építész akciófestése 2010. május 26-án.

az N&n galéria tisztelettel meghívja önt és barátait
a molnár farkas és gyarmathy katalin terembe

2010. május 26-án, szerdán 18 órára
 

archi-kon

Benedek Botond, Bagó Bernadett, Debreczeni András, Horváth Balázs, Horváth Bertalan †, Kugler Péter, Pólus Károly, Niszler Katalin, Mészáros Eszter, Nagy Csaba, T. Major Krisztina, Várhidi Bence

a kiállítást megnyitja Mátyási Péter festőművész és Koczkás Kornél építész akciófestése

 

 

három gondolat a kiállítás kapcsán
építések átépítések • a kiállítást összeállítva tudatosodott bennünk, hogy a bemutatott, és megépült munkák legnagyobb része átépítés. egy elpusztított homlokzat visszaépítésétől /budai vigadó/, a meglévő épület rehabilitáló átalakításán és új épületrésszel történő bővítésén /pannónia általános iskola, józsef attila művelődési központ/ át, a  gyakorlatilag teljesen újnak mondható épületig /richter uszoda, révész utcai rendelő/ terjed, de még a pályázatok egy része /városháza fórum/ is ide sorolható. véletlen? vagy a megrendelői kör a működő intézményekkel, vagy az irodánk referenciái? egy meglévő épületet először meg kellett érteni, és annak erényeit, hibáit kielemezve az új szempontoknak, igényeknek megfelelően továbbgondolni, kiemelni a lényeget, újraértelmezni azt. funkcionális és hierarchikus, egységes rendet teremtve, karakteresen megjelenítve a régit és az újat.

közös munkáink • a tervezés számunkra csapatmunka, a bemutatott tervek tehát egy közösség munkái. az építész tervezőcsapatban sokféle egyéniség van jelen, a koncepcionáló, a formáló, dizájner, a kreatív, vagy a részletekre figyelő, a műszaki alkattól a szervezőig. hasonlóan a filmszakmához, ahol talán még szerteágazóbb az alkotói gárda a rendezőn, az operatőrön, látványtervezőn át a színészekig is így kell valami egységeset létrehozni, ami ha sikerül, minden szereplő sajátjának érzi az alkotást.

kortárs művészet • épületeink jellemzően kortárs építészeti szemléletet tükröznek. a kortárs gondolkodás hasonlóan van jelen más műfajok esetében is. a festő, az iparművész a zeneszerző, a fotós a saját szakmája kortárs vonulataira rezonálva szeretne egyedit alkotni. ezen, az általában egymástól függetlenül működő szubkultúrák között korlátozott az átjárás. valaki a saját szakmájában kortárs, de a más műfaj kortárssága idegen tőle. terveinkben a képző-, iparművészet és az építészet határterületein, megismerve egymás gondolatait, eredeti és kortárs módon közös értékeket szeretnénk létrehozni.

a kiállítás megtekinthető: 2010 június 14-ig

 

 

 

következő kiállítás
molnár farkas és gyarmathy katalin terem
2010 06 16
Fónagy Dóra - design focus - installációk

a megnyitó alatt a galériában megtekinthető
petri györgy terem
27 kép petri györgyről

a galéria átmenetileg csak telefonos egyeztetés után látogatható. kérjen időpontot.

N&n galéria 1065 Budapest, VI., Hajós utca 39.
+36 1 302 45 96, +36 1 301 04 50, +36 30 934 73 89

galeria/kukac/nagybalint.hu
www.nagybalint.hu