Közélet, hírek

Aqua-Palace Élményfürdő Hajdúszoboszlón

2008.05.06. 09:37

Az észak-alföldi régió turisztikai központjának és Magyarország második leglátogatottabb városának számító Hajdúszoboszlón a jövőben 2,25 milliárd forint európai uniós támogatással, 4,5 milliárd forintos összköltségvetésből példátlan gyógyhelyi fejlesztés valósul meg.

A fürdőfejlesztés célja, hogy Hajdúszoboszló megfeleljen a fürdővárosi jövőképének, a gyógyfürdő, a hozzá kapcsolódó szolgáltatások olyan turisztikai termékalapot képezzenek, amelyek a nemzetközi kínálatban egyediek. Így jön majd létre az a szolgáltatási kínálat, (élménymedencék, gyermekvilág, wellness-fitness szolgáltatások, gasztronómia), amely speciális vendégkör igényeit elégíti ki magas minőségi és ebből adódóan magasabb árszínvonalon. A beruházást mintegy 4,75 milliárd forintból tervezik, amelyből 2,25 milliárd Ft az uniós támogatás. Az élményfürdő várhatóan 2009 decemberében készül el.


Hajdúszoboszlón található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amely azonban nem használja ki teljes mértékben adottságait. A gyógyfürdő fejlesztésére a város önkormányzatának majdnem kizárólagos tulajdonában álló Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez. A 4,5 milliárd forintos összköltségvetésű projektet a Kormány 2007 júliusában nevesítette kiemelt projektként, és 2,25 milliárd forintnyi európai uniós támogatást hagyott jóvá. A „Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése - Aqua-Palace Élményfürdő ” című projekt révén a település nemzetközileg elismert gyógyhely és fürdővárossá, dr. Pávai-Vajna Ferenc geológus, a hajdúszoboszlói gyógyvíz felfedezőjének szavaival élve „világfürdővé” válik.

A beruházás révén a fürdő egész évben magas színvonalú, változatos szolgáltatásokkal várja majd az üdülni és gyógyulni vágyókat, kielégítve minden korosztály igényeit. A projekt keretében megvalósuló Aqua Palace fedett élményfürdő 15.000 m2-en, 1.600 m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására lesz alkalmas. A gyógyfürdő mellett a jövőben gyermek- és családi fürdők, szaunablokk, élményfürdők, napozó terasz, valamint fitness, wellness és gasztronómiai szolgáltatások várják majd a látogatókat.

szemle: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és ÖTM