Közélet, hírek

A Futureal fejleszti a KPMG új budapesti központját

2011.07.14. 08:33

A Futureal valósítja meg a magyarországi KPMG központját a Váci úti korridoron, az épület tervezője Gunther Zsolt és a 3H építésziroda.

A magyarországi KPMG a Futurealt választotta új budapesti „built-to-suit” központjának megépítésére. A KPMG az új 20 000 m2-es irodaház felét foglalja majd el, amely a Váci úti irodafolyosó legszembeötlőbb sarkán kap helyet, közvetlenül a metróállomás fölött. A 10 évre szóló bérleti szerződés 2014-ben lép érvénybe.

A nagyon alapos kiválasztási folyamat eredményeként a KMPG a Futureal mellett tette le voksát, amely elvállalta, hogy felkutatja és megszerzi a KPMG igényeinek leginkább megfelelő helyszínt, valamint csúcsminőségű irodaházat tervez, amely legalább egy évtizeden át ad majd otthont a vállalatnak. Az épület tervezője Gunther Zsolt és a 3H építésziroda.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarország vezető könyvvizsgáló és tanácsadó társasága cégünkbe vetette bizalmát, és mélyen elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ügyfelünk igényeit kielégítve csúcsminőségű beruházást hozzunk létre Magyarországon” – nyilatkozta Futó Gábor, a Futureal Csoport tulajdonos-vezérigazgatója.

 

 

 

„A projekt minden szempontból tökéletes: nagyszerű bérlő, remek, jól látható elhelyezkedés és kiváló tömegközlekedés” – tette hozzá Tatár Tibor, a Futureal Management vezérigazgatója. „Mi több, a „built-to-suit” épület a BREEAM környezetvédelmi tanúsító rendszer zöld, azaz nagyon jó szintű minősítését célozza majd meg. Arra törekszünk, hogy példát mutassunk a bérlő és bérbeadó közötti nagyon szoros együttműködésre, valamint egy olyan épület fejlesztésére, amely mind a KPMG, mind a Futureal jelképévé válhat.”

A kiválasztási folyamat és az üzletkötés során a KPMG a nagy közép-európai tapasztalattal rendelkező ingatlan-befektető, fejlesztő és vagyonkezelő  társaság, a ConvergenCE szaktanácsadását vette igénybe.

A Futureal új projektjei közül idén ez a harmadik, a 120 millió euró értékű, közös vállalkozás eredményeként létrejött lengyelországi Nova Park bevásárlóközpont, valamint egy példaértékű városmegújítási projekt, a Budapesti Corvin Sétány koncepció részeként megvalósuló, 300 egységet magába foglaló lakóingatlan beruházás, a Cordia Sun Resort mellett.