Programok

28+84 Houses: Közép-európai kortárs családi házak

2023.02.06. 11:19

A Magyar Építőművészek Szövetsége kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatót szervez a gondozásukban megjelent kötet kapcsán, amely az elmúlt hat év Visegrádi Négyek családi házait mutatja be. 

Ahogy korábban beszámoltunk, a MÉSZ gondozásában megjelent kiadványhoz a négy ország egy-egy neves szakembere írt bevezetőt, közülük Moravánszky Ákos írását közöltük az Építészfórum hasábjain. 

A könyvbemutatóra és kerekasztal-beszélgetésre február 22-én kerül sor 18:30 órai kezdettel, az Építészek Háza Kós Károly termében (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)

A vita kiindulópontja az a feltevés, hogy meghatározható egy közös, közép-európai építészeti nyelv a kortárs családiházak vonatkozásában.

Az esemény moderátora Winkler Nóra lesz, a résztvevők Jan Stempel, a könyv egyik tanulmányának szerzője (Csehország) és négy másik építész, akik mindannyian a könyvben szereplő házak egyikének tervezői: Pajer Nóra, Fábián Gábor, Jakabfi-Kovács Boglárka, valamint Bene Tamás. Köszöntőt mond Krizsán András, a MÉSZ elnöke

A programon a könyvben szereplők tiszteletpéldányt kapnak, a kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.