Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. /
Közélet, hírek

Kolozsváron hirdették ki a 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázat külhoni győzteseit

1/2

Magyar Termék Nagydíj - fotó: Lakatos Gábor

?>
Magyar Termék Nagydíj - fotó: Lakatos Gábor
?>
Magyar Termék Nagydíj
1/2

Magyar Termék Nagydíj - fotó: Lakatos Gábor

Kolozsváron hirdették ki a 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázat külhoni győzteseit
Közélet, hírek

Kolozsváron hirdették ki a 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázat külhoni győzteseit

2016.08.23. 10:15

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Kolozsvár, Románia

A határon túli és anyaországi kitüntetéseket a parlamentben adják majd át szeptember 6-án. Az esemény jelentőségét az adta, hogy a győztesek között - először a pályázati rendszer életében - külhoni pályázókat is köszönthetünk.

Határon túli győzteseket jelentett be a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Iroda ügyvivő igazgatója a Kiírói Tanács nevében a Kolozsvári Magyar Napokon, augusztus 15-én. Az esemény jelentőségét az adta, hogy a győztesek között - először a pályázati rendszer életében - külhoni pályázókat is köszönthetünk. Példaértékű lehet, hogy mindegyik kitüntetett pályázat erdélyi kötődésű. Kiss Károlyné Ildikó tájékoztatta a megjelenteket: az elismerések átadására 2016. szeptember 6-án, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén, a Gazdaság ünnepén a Parlament Felsőházi termében kerül sor.

Magyar Termék Nagydíj - fotó: Lakatos Gábor
1/2
Magyar Termék Nagydíj - fotó: Lakatos Gábor

2016-ban 19. alkalommal hirdették ki a Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely hazánk legrangosabb minősítő rendszerévé vált, bizonyítva, hogy a minőség hagyományt teremtett. Ez az egyetlen nem szakma specifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. Idén 38 főcsoportban pályázhattak a vállalkozások. A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát elnyert vállalkozások képviselői, illetve a pályázati rendszer különdíjasai ünnepélyes keretek között, a Parlament Felsőházi Termében vehetik át kitüntetéseiket szeptember 6-án.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2016-ban 19. alkalommal írta ki és valósította meg az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft. és a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A pályázathoz szakmai támogatást nyújtott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Közbeszerzési Hatóság. A pályázati rendszer célja, hogy elismerje az áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes termékek előállítását. Támogassa a vállalkozások innovatív, fogyasztó központú, értékteremtő tevékenységét. A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát független szakértői testület javaslata alapján a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa ítéli oda, melyet magyar és angol nyelvű díszoklevél tanúsít és a Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea jelképez.

Tekintettel arra, hogy idén a külhoni vállalkozások első ízben mérettették meg magukat, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat határon túli győzteseit és különdíjasait a Kolozsvári Magyar Napokon jelentették be augusztus 15-én. Az esemény fényét növelte, hogy az odaítélt Kárpát- medencéért Nívódíj különdíjak egyik boldog nyertese a Kincses Kolozsvár Egyesület, a rendezvény házigazdája lett. A Tanúsító Védjegy használati jogát kiérdemelte a marosvásárhelyi Petry Látványműhely és Múzeum (Petry Retail Kft.), a szintén marosvásárhelyi Petry Zsigmond Kedvenc Házi Kenőmájas és töpörtyűkrém hagymával termékei (Primacom Kft.) és a székelyudvarhelyi Rega Egyesület Lámpás program, mint a székelyföldi mezőgazdaság modernizációjának szakmai programja.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj kitüntetést két természetes személynek és három külhoni vállalkozásnak ítélték oda. Elismerésben részesült: dr. Naszvadi György a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány Kuratóriumának elnöke, továbbá Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész. A külhoni vállalkozások közül a Kincses Kolozsvár Egyesület a Kolozsvári Magyar Napok életre hívásáért, a Pro Cultura Subcarpahica kárpátaljai civil szervezet és a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VAMADISZ) érdemelte ki a nívódíjat. A Kárpát-medencéért Nívódíjat egyrészről olyan természetes személy kaphatja meg, aki évek óta bizonyítottan elkötelezett a határon túli térségek és az anyaország gazdasági kapcsolatainak erősítésében és bővítésében. Másrészről olyan – tárgyévben nagydíjas – vállalkozás, vagy jól átgondolt céllal felépített gazdasági rendszer érdemelheti ki, amely kiemelt szerepet vállal a Kárpát-medencei térségek gazdasági együttműködésében. A díjazással azt a tevékenységet kívánják elismerni, amely a folyamatos kiváló minőség mellett elkötelezett a hagyományok tisztelete és a magyarság eszméje iránt.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója, Kiss Károlyné Ildikó elmondta: „évek óta törekszünk arra, hogy a Kárpát-medencében tevékenykedő magyar szervezetek, vállalkozások aktívan bekapcsolódhassanak a pályázatba. Idén végre elmondhatjuk, hogy az anyaországból kiléptünk a Kárpát Haza területére. Fontosnak tartjuk a Kárpát-medencei térség együttműködésének ösztönzését, a gazdasági kapcsolatok erősítését, a Kárpát-régióban tevékenykedő szervezetek működésének elismerését. Büszkék vagyunk arra, hogy a 7. Kolozsvári Magyar Napok keretében jelenthettük be az erdélyi nagydíjasokat és a különdíjasokat." Az anyaország és a határainkon túli területek gazdasági és kulturális tevékenységének segítése, a Kárpát-medence, mint egységes gazdasági tér erősítése érdekében Kiss Károlyné Ildikó reményét fejezte ki, hogy jövőre nemcsak Erdélyből, hanem a Vajdaságból, a Felvidékről és Kárpátaljáról is versenybe szállnak a minőségi termékekkel és szolgáltatásokkal büszkélkedő külhoni magyar vállalkozások. Kiemelte: „a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy – jövőnk gazdasági felemelkedését segítve – az elmúlt 19 esztendő alatt a „tanúsított minőség európai útlevelévé" vált. A sikerek azt bizonyítják, hogy a minőség hagyományt teremtett."

A 2016-os esztendő fontos célkitűzése volt a Kárpát-medencében tevékenykedő olyan szervezetek, külhoni vállalkozások és személyek elismerése, akik többszörösen bizonyították elkötelezettségüket az anyaország és a határainkon túli területek gazdasági és kulturális tevékenységégének összekapcsolásában és erősítésében.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére szeptember 6-án a Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi termében kerül sor. Köszöntőt mond és a díjakat átadja: Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és a rendezvény fővédnöke, valamint Potápi Árpád János a nemzetpolitikáért felelős államtitkár továbbá Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár. A Magyar Termék Nagydíj a találékonyság és szakértelem kirakata. A díjazottak büszkeségeink, példaként is szolgálnak, de a kitüntető védjegy viselése kötelességgel és felelősséggel is jár.

További tájékoztatás a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszerről az alábbi honlapon.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk