Pályázatok/Magyar

fiatalok_feketén_fehéren 2019

1/1

?>
1/1

fiatalok_feketén_fehéren 2019
Pályázatok/Magyar

fiatalok_feketén_fehéren 2019

2019.10.03. 10:00

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Cég, szervezet:
MÉSZ

Dosszié:

A Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) országos, nyilvános pályázatot hirdet Magyarország fiatal építészei és tájépítészei részére.

Az f_f_f 2019. Reischl Gábor, a MÉSZ néhai elnökének kezdeményezésére 2006-ban elindított pályázat és vándorkiállítás folytatása. 

Mottói:

 • 2006: reflexió helyzetjelentés
 • 2008: helytállás
 • 2010: helyreigazítás
 • 2013: helyek város vidék
 • 2015: egy hely
 • 2017: helyzetben
 • 2019_helyiérték

A beadott munkák lehetnek tervek, megvalósult művek, közösségi alkotások (kivéve a korábbi f_f_f pályázatok anyagai).


A pályázat célja

A fiatal magyar építészek és tájépítészek legjobb eredményeinek bemutatása. Felmérni, hogyan működnek együtt, hogyan folytatják a hagyományokat, milyen módon járulnak hozzá egy hely vagy közösség karakteréhez.


A részvétel feltételei

A pályázaton részt vehet Magyarország valamennyi már diplomázott, de a 40. életévet még el nem ért építésze, építőművésze és tájépítésze, aki regisztrálta magát a pályázat honlapján az online pályázatkezelő felületen. A pályázó - személy vagy alkotóközösség - a regisztrációval és a pályázat benyújtásával hozzájárul pályázata nyilvános bemutatásához. A Bíráló Bizottság kizárja a bírálatból a formai és tartalmi követelményeket nem teljesítő, a határidőt lekéső, illetve hiányos pályaműveket.


A pályázat ütemezése

 • meghirdetés, regisztráció kezdete 2019. szeptember 18.
 • kérdések határideje 2019. október 25.
 • kérdésekre adott válaszok határideje 2019. november 1.
 • pályaművek beadásának határideje 2019. november 15. 24:00
 • eredményhirdetés: 2020. január 14.
 • a pályázatokat bemutató kiállítás 2020. január 14.


Regisztráció és a pályázati dokumentáció beszerzésének módja

A pályázó névvel, postai és e-mail címmel, telefonszámmal regisztrálhat a www.fff2019.meszorg.hu pályázati felületen. Az online regisztráció a pályázat meghirdetésétől a leadási határidőig elérhető. A bejelentkezéshez szükséges azonosítót és a jelszót, a regisztrációt megerősítő e-mail tartalmazza. A regisztráció után tudja a pályázó letölteni a pályázatkezelő felületről a pályázati kiíráshoz kapcsolódó adatlapot és a mintatablót.


Kérdések, és az ezekre adott válaszok módja, a pályázati dokumentáció véglegesítése

A pályázók kérdéseiket a pályázatkezelő felületen tudják megküldeni, és itt kapnak választ azokra. A Kiíró a kérdések megválaszolásának időpontjáig a kiírást módosíthatja, kiegészítheti.


Pályaművek benyújtása

A pályaműveket - a regisztráció után kapott azonosítóval és jelszóval belépve - a pályázatkezelő felületre kell feltölteni. A sikeres feltöltésről a pályázók megerősítő e-mailt kapnak. Amennyiben a regisztrációval és a feltöltéssel kapcsolatban technikai problémák adódnának úgy a puskas@memorycomputer.hu e-mail címen lehet technikai segítséget kérni. 


Beadandó munkarészek

A feltöltött dokumentumok mérete nem haladhatja meg összesen a 50 Mb-ot (egyenként a 5 Mb-ot).
A beadandó munkarészek:

 • A tervlap: 1 db 45x75 cm-es tabló, képek/tervrajzok/szöveg fekete-fehérmontázsa, digitális formában, 300 dpi felbontásban, PDF formátumban. (A tervlapot a mintalap szerint javasoltak alapján kérjük elkészíteni. A mintalap a pályázat kezelő felületről letölthető. A tervlap összeállításához technikai segítség a bpdesign1@gmail.com e-mail címen kérhető.)
 • A pályázati adatlap az alábbi információkkal: A pályázó neve, születési éve és helye, címe, telefonszáma, cégének vagy munkahelyének neve és címe. A pályamű (pl. épület, építmény, köztér, hely, terv, amit a pályázat bemutat) neve, helyszíne, a tervezés és a megvalósítás éve, a munkatársak nevei. A pályamű leírása magyar és angol nyelven (legfeljebb 2x1500 karakter szóközökkel) (Az adatlap minta a pályázat kezelő felületről letölthető)
 • A pályázati anyag képei: A pályaművet bemutató - legfeljebb 8 db - digitális kép (pl. műszaki terv, látványterv, grafika, fotó) és a pályázó arcképe (egyenként legalább 300 dpi felbontású fekete-fehér jpg vagy tif formátum).


A Bírálóbizottság

 • Nagy Csaba építész, a Magyar Építőművészek Szövetsége Elnökségének tagja
 • Kovács Csaba építész, a MOME Építészeti Intézet igazgatója, a Magyar Építőművészek Szövetsége Elnökségének tagja
 • Markó Balázs DLA építész, SZIE–Ybl Miklós Építéstudományi Kar
 • Huszár András építész, a Hello Wood társalapítója
 • Szloszjár György tájépítész, az Év Tájépítésze 2017-ben
 • Fábián Gábor építész, az f_f_f 2017 pályázat egyik nyertese
 • Titkár: Borsos András építész

A Bírálóbizottság tagjai közül elnököt választ, és az elnök által előterjesztett, majd a tagok által jóváhagyott munkaterv szerint végzi munkáját. A bizottság munkája nem nyilvános, döntése végleges, a döntés ellen fellebbezni nem lehet. A bizottság kiválasztja a nyertes pályaműveket. A Bírálóbizottság a pályázatot összegző zárójelentést tesz közzé.

Díjazás

A MÉSZ honlapján (www.meszorg.hu) a bírálat során kiválasztott nyertes pályázatokat a bírálatot követően közzéteszi, azokból kiállítási anyagot és katalógust készít, a vándorkiállítást a magyar egyetemi városokban bemutatja. A kiválasztott pályázószemélyeket, illetve alkotóközösség tagjait, kérelmükre a MÉSZ az Alapszabálya szerint tagjai sorába felveszi.

Eredményhirdetés

A Bírálóbizottság döntése alapján a MÉSZ kihirdeti a pályázat eredményét, a nyilvános eredményhirdetés végleges helyszínéről és időpontjáról a honlapján és a pályázati felületen ad tájékoztatást. A pályázat zárójelentését és az eredményhirdetésre szóló meghívót a regisztrált pályázóknak e-mailen megküldi, honlapján közzéteszi.


A pályaművek és a pályázati eredmények felhasználása

A díjazottak pályázati anyagai a MÉSZ tulajdonába kerülnek, a pályamunkákat szakmai és reklámcélra bármely módon és bármely reklámhordozón (beleértve az írott és az elektronikus médiát), időre-, mértékre-, földrajzi területre nézve korlátozás nélkül további ellenszolgáltatás nélkül, de a szerzők nevének feltüntetésével felhasználhatja, azokat többszörözheti, terjesztheti, nyilvánosságra hozhatja.


Krizsán András DLA
a MÉSZ elnöke
Budapest, 2019. szeptember 15.


szerk.: fzs.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk