Pályázatok/Magyar

XXIII. FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat 2021

2021.08.31. 16:40

A Párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszakmai Szövetség, a FIABCI fő célja, hogy a szakmát elméletben és gyakorlatban is fejlessze, nemzetközi szinten mutassa be az ingatlanfejlesztési eredményeket és üzleti kapcsolatokhoz juttassa az ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó szakembereket. Az idei pályázatra a jelentkezési határidő szeptember 17., míg a beadási határidő szeptember 24.

A Magyar Ingatlanszakmai Egyesület, a FIABCI Hungary 1997-ben rendezte meg először a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot azzal a céllal, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét, megismertesse a hazai szakmai és a szélesebb közönséggel a létrehozott fejlesztéseket. Nem utolsó sorban célja volt, hogy elősegítse a FIABCI World Prix d`Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton való részvételt.

Ez utóbbi cél sikeres megvalósítása érdekében a Magyar Ingatlanfejlesztési Pályázat kiírása és lebonyolítása igazodik a nemzetközi pályázat kritériumaihoz és menetrendjéhez. Az eddig lebonyolított 22 Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei sikeresen képviselték Magyarországot, valamit 24 arany és 35 ezüstérmet nyertek nagy nemzetközi elismerést szerezve hazánknak. A díjazottak száma remélhetően emelkedik, ha a XXII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei folytatva a hagyományokat sikeresen szerepelnek az idei nemzetközi pályázaton is.

A pályaművek fogadása idén szeptemberben, bírálata októberben és az eredményhirdetés novemberben fog megtörténni. A pályázatok fogadását a FIABCI Hungary, a bírálati munkát magyar és a meghívott külföldi szakemberekből álló zsűri végzi. A bírálók első, második és harmadik díjat fognak kiadni. Ha a FIABCI World Prix d’Excellence pályázat kategóriái közül bármelyikben legalább 3 pályázat érkezik, a zsűri az adott kategória legjobb pályaművét is díjazza, emellett a pályázatot támogató szakmai szervezetek különdíjait is elnyerhetik a pályázók.

Idén a februárban elhunyt FIABCI tag, a DVM és a Horizon Development cégcsoport alapító ügyvezetőjének, s a szakma kiemelkedő személyének, Kovács Attilának tiszteletére emlékdíjat adunk a zsűri által kiválasztott pályázónak.

A pályázat nyertesei jogosultak hazánkat képviselni a World Street Journal által támogatott FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi nívódíj pályázaton. A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjra nevezett pályázatokat egy erre a célra készítendő kiadványban mutatja be a szakmai közönségnek a kiíró. A kiadvány bemutatójára a díjátadó ünnepély keretében kerül sor, melyet a szervezők a pályázat jelentőségéhez méltó keretek között kívánnak megrendezni.


Részvételi feltételek

Pályázó

A nívódíj pályázatra az adott ingatlan fejlesztésében, üzemeltetésében résztvevő szervezet vagy személy nevezheti be az alkotást (a tulajdonos, a beruházó, a tervező, a kivitelező, az ingatlanközvetítő, a megrendelő vagy más szervezet, amely az ingatlan fejlesztésében, létrehozásában, üzemeltetésében aktív szerepet játszott, vagy játszik). A nevezésnek nem feltétele a FIABCI tagság. A nevezésről a fejlesztésben résztvevőkkel történő egyeztetés a pályázatot benyújtó kizárólagos felelőssége.Pályamű

Nevezni lehet minden olyan ingatlant, magán vagy állami/ önkormányzati beruházást, épületet, vagy közcélú, közterület fejlesztést, amely 2015 január 1. után és/vagy 2020. december 31. előtt kapta meg a használatbavételi engedélyt, vagy lezárult a létesítmény műszaki átadás- átvételi eljárása, illetve, ha az első felhasználója 2020. december 31. előtt birtokba vette az egész fejlesztést, vagy annak külön is működtethető részét.

Részvételi díj: 195.000- Ft. + ÁFA = 247.650- Ft

Címzett: Magyar Ingatlanszakmai Egyesület, 1126. Budapest, Szendrő utca 18/a.

Számlaszám: UniCredit Bank 10918001-00000416-03910004

Közlemény: XXIII. FIABCI-MINP nevezési díj

A fenti összeg a pályázat anyagát bemutató kiadvány elkészíttetésének és a pályázat lebonyolításának költségeit foglalja magába.


Jelentkezés

A pályázatra a Jelentkezési lapot és a részvételi díj átutalásáról szóló banki megbízás másolatát elektronikus formában legkésőbb 2021. szeptember 17.-én 16:00-ig a gonczil@t-online.hu és a nivodij.palyazat@gmail.com címre kell megküldeni.

A pályázat rendezőinek kérése, hogy a nevezési lapot mielőbb küldjék el, ezzel is segítve a szervezési munkát.


A pályaművek anyagai

A pályaművek anyagait kizárólag elektronikus formában legkésőbb 2021. szeptember 24.-én 16:00-ig kell eljuttatni a gonczil@t-online.hu, ga@toucandesign.hu, gulyasrobert86@gmail.com és a nivodij.palyazat@gmail.com címre a WeTransfer nevű szabadon használható fileküldővel, melynek használatához a szükséges információkat mellékeljük.

A pályázat rendezőinek kérése, hogy a pályázat anyagát mielőbb küldjék el, ezzel is segítve a szervezési munkát.

A pályázat részletes felhívása, kiírása illetve űralpjai a mellékletekben, illetve ezen a linken tölthetőek le.