Közélet, hírek

Váci Greens: kész a második épület, a hatodikig meg sem állnak

2015.06.18. 12:36

A TIBA Építész Stúdió által tervezett Váci Greens irodakomplexum második, „C” épületének átadásán jártunk. Hamarosan a harmadik épület is elkészül, és Stéphan Sonneville, az Atenor Group vezérigazgatója bejelentette, hogy a Váci Greens mögött lévő, szomszédos területen további irodaházakat fognak építeni. 

Stéphan Sonneville, az Atenor Group vezérigazgatója elmondta, hogy a Váci Greens egy olyan befektetési központ, amely vonzó, hivalkodó környezetet teremt épületeivel, és mindezek fejlett technológiával rendelkeznek. Ez vonzotta a General Electrics-et, hogy itt béreljen. Az Atenor nagy múltra tekint vissza Magyarországon, a 2009-2010-ben keletkezett válság idején érkezett, ekkor kezdődött az első épület építkezése, melynek kezdeményezésével nagy kockázatot vállalt. Az Atenor Magyarország mellett további 40 országban vesz részt, és mindenhol vezető szerepet tölt be. Hosszútávon gondolkodik itt is, ahogy máshol is.

Ahogy a helyszínen is láthhatóak voltak a munkálatok, a 3. épület építés alatt áll, és 2016 elejére várható, hogy elkészüljön. Tervek szerint a jövő év során kezdik meg a negyedik épület építését és fejlesztését is. Stéphan Sonneville az átadón bejelentette, hogy most vették meg az újabb területet az "F" épület számára, ami a 6. lesz a komplexumban. Nem kis épületparkra számíthat így a XIII. kerület a Váci úton. 
Tóth József, a XIII. kerület polgármestere kiemelte, hogy a terület a főváros fejlődésében vezető szerepet tölt be. Az utóbbi években 18.000 lakás épült, a fejlesztések következtében pedig 50-70.000 munkahely teremtődött. A befetetők látszólag bátrabban fejlesztenek ebben a kerületben, a Váci úti irodafolyosó látványos ingatlanpiacot képvisel, ráadásul a zöld termékek kerültek az előtérbe.   

Az építkezések valóban gyorsan és látványosan haladnak, Johan Indekeu Belgium magyarországi nagykövete épp csak egy éve volt hivatalos az első épület átadójára, jövőre pedig a harmadik is kész lesz. 

(ef)A Váci Greens az egyik legnagyobb jelenleg futó budapesti ingatlan-beruházás. A fejlesztést az Atenor Group saját forrásból finanszírozza. Az irodakomplexum a budapesti irodafejlesztések közül elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben, majd ugyanezen évben megkapta a Bloomberg „Legjobb Irodafejlesztés” díját is Magyarországon.A Váci úti „irodafolyosó” még mindig a legkeresettebb terület a budapesti irodaingatlan-piacon, ez a terület fedte le 2014-ben a piac 25%-át. 

Az Atenor Group-ról

Az Atenor Group közel 100 éves múltú - a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzett vállalat - 30 éve aktív az ingatlanfejlesztő szektorban. Ez idő alatt több mint 30 kiemelkedő volumenű fejlesztést valósított meg Brüsszelben és Luxemburgban. Az Atenor Group által fejlesztett projekteket multinacionális cégek mellett olyan elismert szervezetek vették bérbe, mint például az Európai Bizottság és a Belga Királyság Pénzügyminisztériuma. A cégcsoport közép-európai képviseleteit 2007-ben hozta létre, kiemelten Magyarországra és Romániára összpontosítva. A vállalat 2008-tól kezdődően a főváros egyik legnagyobb irodafejlesztését valósítja meg: a teljes Váci Greens irodakomplexum 5 épületből áll majd, és eléri a 100,000 négyzetméter teljes bérbeadható területet. A Váci úti irodafolyosó jelenleg a legkeresettebb üzleti lokáció Budapesten, többek között a Magyar Kormány stratégiai partnere, a General Electric is itt talált otthonra. www.vacigreens.hu


forrás: sajtóközlemény