Közélet, hírek

Új kulturális és sportközpont épül Sárváron

2017.02.02. 10:11

Sárvár sem marad sportcsarnok nélkül - a kormány decemberi döntése alapján 2 milliárd 60 millió forintot biztosított az új többfunkciós létesítmény felépítésére, amelyhez az önkormányzat 1,1 milliárd forint saját erővel járul hozzá. A sportnak szánt tereket mozi és konferenciaterem egészíti majd ki.

A Czigány István (Zala Art Építész Iroda) tervei szerint épülő csarnok alkalmas lesz nemzetközi szintű kézilabda-mérkőzések, továbbá kosárlabda-, futsal- és tollaslabdameccsek megrendezésére. A sportrendezvényekhez 600 fix ülőhelyet tudnak biztosítani, egyéb programoknál ez a küzdőtéren további 400 mobil ülőhellyel lesz bővíthető. Külön terem épül a létesítményben a birkózóknak és a karateszakosztálynak, ezeken kívül fitness- és konditerem, négypályás bowling, valamint két fallabdapálya is a sportolók és a látogatók rendelkezésére áll majd.
A polgármester hozzáfűzte: az épületben helyet kap egy 130 fős mozi- és konferenciaterem, illetve egy vendéglátóegység is. A szomszédban a közeljövőben skatepark, atlétikai pálya, valamint szabadtéri kézi-, kosárlabda- és teniszpályák épülhetnek, így az egykori téglagyár környéke egy olyan sport- és rekreációs övezetté válhat, amelyről régóta álmodnak a sárváriak. A kulturális és sportközpont építése várhatóan 2018 második felében fejeződik be.

forrás: MTI