Programok

Resilient Spaces / Positive Futures // Juhász Ákos előadása

2022.12.02. 10:41

A MOME Építészeti Intézete által szervezett előadássorozat utolsó előadását Juhász Ákos, a Feilden Clegg Bradley Studios munkatársa tartja, aki építészként és oktatóként is a közös téralakítás és tapasztalatalapú tanulás elkötelezett híve.

A MOME Építészeti Intézetének nyilvános előadássorozata 2022 tavaszán indult, azzal a szándékkal, hogy bemutassa a hazai és nemzetközi építészeti és design szcéna kiemelkedő alakjait, és a közönség számára lehetőséget teremtsen munkájuk megismerésére, megvitatására.

Az elmúlt években a reziliencia fogalma egyre nagyobb hangsúlyt kapott az építész szakmában. A közelmúltban történt rendkívüli események hatására (mint a világjárvány, az egyre gyorsuló klímaváltozás, a társadalmi elégedetlenség, majd a háború), szembe kellett néznünk azzal, hogy a világról alkotott korábbi elképzeléseinket újra kell gondolnunk, emellett pedig a világban betöltött szerepünket is újra kell definiálnunk.

Az előadássorozat 2022-ben a Resilient Spaces / Positive Futures címen a fenti témát járja körül. Teszi ezt azáltal, hogy alkotókat mutat be, akik célja olyan épített környezet megteremtése, ami a közös jövőnk pozitív változását szolgálja. Az összes korábbi előadásról (Smiló Dávid, Hámori Péter, Lorenz Dexler, Hatvani Ádám) készült felvétel hamarosan elérhető lesz a MOME Építészeti Intézet közösségi média felületein.

Az év utolsó előadását Juhász Ákos tartja, aki építészként és oktatóként is a közös téralakítás és tapasztalatalapú tanulás elkötelezett híve. Építészként a Feilden Clegg Bradley Studios kötelékében számos díjazott – főként kulturális és oktatási – projekten dolgozott az utóbbi 19 évben. A fenntartható építészetéről ismert FCBS a legtöbb RIBA díjjal elismert brit építésziroda.

További részletek az esemény Facebook oldalán.