Pályázatok/Magyar

OSSKÁR-díj 2024 – Pályázati felhívás

2024.03.19. 13:55

Osskó Judit Ybl-díjas, az OSSKÁR-díj alapítója és az Országos Főépítészi Kollégium (OFK) ismét meghirdeti országos, nyílt és nyilvános pályázatát. Építész tervezők Magyarország területén megépült és 2019. január 1. után átadott épülettel pályázhatnak 2024. április 26-ig.

A pályázatra olyan új építészeti alkotásokkal, együttesekkel lehet jelentkezni, amelyek illeszkednek a település, a táj szelleméhez, rendezik, és nem zaklatják tovább meglévő természeti és épített környezetünket. Magas színvonalú műveket várnak a pályázat kiírói, amelyekben az arányosság, a harmónia, az elegancia dominál. A beküldött épületeket, együtteseket tágabb környezetükkel együtt értékelik. A Díj odaítélésének talán legfontosabb szempontja, hogy az új létesítmény szerves része legyen az adott település táji és épített környezetének, olvasható a pályázati kiírásban.

A nyertes pályázó bruttó 1.000.000 forintban részesül. A pályaműveket az osskar@foepiteszek.hu címen lehet beadni április 17-ig, a kapcsolattartó Lőrincz Anna titkár. A Díj részletes kiírása és további információk a foepiteszek.hu/osskar-dij oldalon találhatók. Az eredményhirdetésre és díjkiosztás várhatóan 2024. május végén, a Pesti Vigadóban kerül sor.
Módosított pályázati határidő: április 26.

Bíráló Bizottság

Elnök: Salamin Ferenc Kossuth és Ybl-díjas, Az Év Főépítésze-díjas építész, akadémikus, az OFK elnöke

Tagok:

Benczúr László Ybl-díjas, Príma Primissima-díjas, Csonka Pál díjas, Lovagkereszttel kitüntetett építész

Csernyus Lőrinc Ybl-díjas, Az Év Főépítésze-díjas építész, akadémikus 

Hegedűs Péter Ybl-díjas, Pro Architectura-díjas építész

Osskó Judit Ybl-díjas, Príma-Primissima-díjas építész, a Díj alapítója

Patonai Dénes DLA professzor emeritus, Ybl-díjas, Príma-díjas, Csonka Pál-díjas építész

Potzner Ferenc Ybl-díjas, Príma díjas építész, művészettörténész