Közélet, hírek

Két díjat is nyert idén a Biggeorge Property

2020.12.22. 12:09

Az European Property Awardson az Ybl-díjas Hajnal Zsolt építész nevével fémjelzett, III. kerületben épülő Waterfront City a „Legjobb Lakóingatlan fejlesztés Magyarországon 2020-2021" kategóriában nyerte el a fődíjat, emellett a Portfolio Property Awardson az Óbuda Építész Stúdió tervezte V. kerületi Emerald Residence az „Év Lakóingatlan fejlesztése 2020" elismerést érdemelte ki.

A Waterfront City megvalósításával a Biggeorge Property célja egy szerethető, emberközeli, városkép formáló, környezettudatos, számos szolgáltatást nyújtó, a környékbe szervesen integrálódó „smart city" városrész létrehozása, mindösszesen 1400 lakással és 10 000 m2 kereskedelmi, vendéglátó és iroda egységgel. Az óbudai Duna-part mellett 5 hektár alapterületen épül majd fel a projekt a Folyamőr utca, Miklós tér, Bogdáni út által határolt területen. A koncepció része az a gyaloghíd, amely a Waterfront City területéről indulva kötné össze a környéket az Óbudai-szigettel (Hajógyári-sziget). A gyaloghíd tervének egyeztetését a fejlesztő megkezdte a III. kerületi és a Fővárosi Önkormányzattal, a híd megvalósítása a projekt későbbi ütemében történhet a megállapodás függvényében. 

Az épületekre jellemző, hogy magasabbak lesznek az átlagos új építésű társasházaknál. Fszt+13 és fszt+8 emeletes épületek váltják egymást, melyek a Budai-hegyekre, az Óbudai-szigetre, a városra, valamint a Dunára kínálnak egyedülálló panorámát. Az első ütemben három épületben 267 lakást alakítanak ki 28-145 m2-es méretben. A mennyezeti hűtés-fűtéssel ellátott, változatos alapterületű és elrendezésű, csendes és modern lakások 90%-a terasszal rendelkezik, valamint penthouse és kertkapcsolatos lakások is lesznek. A padlótól a mennyezetig tartó hatalmas üvegfelületek a lakások átlag feletti benapozottságát biztosítják majd. Az első két ütem négy épületében 2021-22-ben 430 lakás készülhet el, - melynek már több, mint 70%-a gazdára talált, - amit a következő ütemekben több száz további lakás követ. Októberben indult el a 3. ütem értékesítése, ahol 5%-os áfával kínálják a lakásokat.

Az idén átadott, Szervita téren álló Emerald Residence lakásainak 95%-a már elkelt. A beruházás mind a lokáció, mind a kivitelezés minőségének tekintetében páratlan. Olyan kategóriát teremtett a fővárosi és főként a belvárosi piacon, amely a legnívósabb közönség igényeit is képes kielégíteni. Budapest egyik landmark projektjét a felhasznált anyagok és a hotelben igénybe vehető szolgáltatások is egyedivé teszik. Nem csoda tehát, hogy nemcsak hazánkban, hanem Európából és a tengerentúlról is jelentős az érdeklődés a beruházás iránt, ami korábban a Financial Times érdeklődését is felkeltette.

Biggeorge Property