Design/Formatervezés

Játékra fel! – Elkészült a Hello Wood első GameStation kabinja

2021.11.11. 07:49

Folytatódik a Hello Wood kabinláza, a nagy sikerű Kabinka különböző változatai után most a díjnyertes WorkStation kabint gondolták tovább a tervezők megrendelői igények alapján. A cél ezúttal egy testvérpár játszókuckójának létrehozása volt.

Gyerekként mindannyian arról álmodoztunk, hogy legyen egy saját faházunk, kuckónk vagy bunkerünk a kert végében, ami csak a miénk. Ahova elvonulhatunk, saját világunkban játszhatunk és ahova áthívhatjuk barátainkat is. A Hello Wood által tervezett WorkStation kabin legújabb változata most ezt az álmot váltotta valóra egy testvérpár számára.

A III. kerületben, magánház kertjében épült fel a GameStation, egy 8 négyzetméteres játszókuckó, amely a megbízó saját elképzelése alapján készült a gyerekei számára. Az építmény most a közös családi játék helye, de a kabin funkcionális sokoldalúságának köszönhetően a gyerekek növekedésével a kabin is újabb szerepeket vehet fel; így lehet a gyerek elvonulós zuga, tanuló fülke, majd felnőtté válásuk után vendégházzá, dolgozószobává alakítható a szülők számára.

A GameStation teljes padlózata szivacs borítást kapott, amelyen kényelmesen lehet heverészni és gondtalanul játszani. A kabin formájának köszönhetően a belső tér nemcsak állva vagy széken ülve használható komfortosan, hanem a szivacson elhelyezkedve, a kifelé tartó falsíknak (mint háttámlának) dőlve is lehet mesét hallgatni, játszani, könyvet olvasni vagy akár a tetőablakon át nézni a csillagokat. A WorkStation kabinok beépített padja helyett itt polcrendszer készült, amelyen a TV és játékok kaptak helyet. Emellett RGB led világítással felszerelt a kabin, így a tér megvilágítása és hangulata sokoldalúan változtatható.

A kabinhoz dupla terasz tartozik, amely a kertben álló, szép fát körbeölelve jól működő egységet alkot. A kabinnal egyező alaprajzú, nem szabályos hatszög alakú teraszelemek egymáshoz képest eltolva és magasságban elmozdítva kerültek installálásra. A cél nemcsak izgalmas térbeli játék kialakítása volt, de így a magasabban lévő teraszmodul is ülőmagasságba került. Szintén újdonság a GameStation teraszait és lépcsőjét burkoló thermowood, amely egy időjárásálló, hőkezelt faanyag.

A GameStation kabin már lapra szerelve érkezett a felállítás helyszínére és két nap alatt felépült. A lapszerelhető kialakításnak köszönhetően az új WorkStation verziók már nemcsak Európa-szerte, de a tengerentúlra is szállíthatók.

A WorkStation a Német Formatervezési Tanács által szervezett Iconic Awards: Innovative Architecture díjának elnyerése után újabb neves elismerést zsebelt be. Most a Muse Design Awards-on szerzett Platinum minősítést több mint 5000 nevező között. A WorkStation és GameStation kabinok mellett pedig már készül a SaunaStation és a fémborítású “CyberStation" is.

Hello Wood

 

Szerk.: Hulesch Máté