Programok

Innovatív egészségügyi épületek, Olaszország nemzetközileg elismert kórházai

2011.05.17. 07:51

Prof. Arch. Romano Del Nord angol nyelvű előadása a BME K épületében 2011. május 19-én.

Innovatív egészségügyi épületek, Olaszország nemzetközileg elismert kórházai

2011 május 19-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel a BME Építészmérnöki Karán tart előadást Romano Del Nord,  a Firenzei Tudományegyetem Építészeti Technológia és Design “Pierluigi Spadolini” Tanszékének professzora.

Az előadás az európai egészségügy aktuális vitáiról szól: a zöld energia stratégiának szükségességétől az új gazdasági fenntarthatóságig. A kultúra és a technológia területén mutatja be az irányzatok fejlődését a firenzei CSPE építésziroda kutatásain alapuló épületeken keresztül.

Az előadás angol nyelvű, helye: BME K épület 201. terem.

 

 

 

Prof. Arch. Romano Del Nord
A Firenzei Tudományegyetem Építészeti Technológia és Design “Pierluigi Spadolini” Tanszékének professzora. 1991 óta az Egészségügyi Épület-technológiák Egyetemközi Kutatóközpontjának (TESIS) vezetője. Oktatói és tudományos elismerésein túl, az egészségügy építészeti vonatkozásában számos nemzetközi szervezet tagja, több kutatócsoport és tanácsadó testület koordinátora, illetve vezetője. Olaszországon kívül Japánban, illetve az Egyesült Államokban szerzett szakmai és tudományos tapasztalatokat, az egészségügy kultúra és technológiai vonatkozásairól széleskörben publikált. Két társával 1975-ben alapította a CSPE építészirodát Firenzében. Számos egészségügyi létesítmény tervezője.