Programok

Beszéljünk a FUGA-ról!

2021.05.25. 10:09

A Budapesti Építész Kamara online kerekasztal-beszélgetést és fórumot szervez a FUGA jövőjének megvitatása céljából május 31-én. A közvetítés az Építészfórum oldalán is élőben követhető lesz.

A FUGA fennállásának eltelt egy évtizede alatt megkerülhetetlen, értékteremtő intézménnyé vált: kortárs építészek bemutatkozó helye, fontos építészeti és képzőművészeti kiállítások otthona, kortárs zenei műhely, klub, ahova bárki, bármikor, kötetlenül betérhet.

A FUGA jövője rendkívül érzékeny és komplex kérdés, ezért a BÉK vezetősége több mint fél éve egy átfogó elemzési és kutatási munkát folytat. Feladatunk a FUGA fenntartható működésének biztosítása. A transzparenciára törekedve, az értékmegőrzés jegyében szeretnénk a párbeszédet kiterjeszteni arra a körre, akik nélkül nem létezne a FUGA: látogatókra, kiállítókra, vásárlókra, akik szeretik és rendszeresen felkeresik, ’használják’ a FUGA-t.

2021. május 31-én (hétfő) 17.00-19.00 óra között várjuk a FUGA közösségét azon a nyílt online fórumon, ahol a vitaindító kerekasztal-beszélgetés után lehetőség van hozzászólásokra és kérdések felvetésére.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Csapó Balázs építész, BÉK elnök

Demeter Nóra építész, BÉK elnökségi tag

Hulesch Máté, Építészfórum szerkesztő-újságíró

Szabó Levente DLA építész

Winkler Barnabás DLA építész, FUGA korábbi ügyvezető

Moderátor: Tornyánszki Éva design manager, MOME Innovációs Központ

A kerekasztal-beszélgetés élő közvetítése megtekinthető a BÉK YouTube csatornáján és az Építészfórum oldalán, interaktív csatlakozási lehetőség zoom platformon, a 438525 jelszó használatával.

Várunk minden konstruktív, a FUGA jövőjét fontosnak tartó hozzászólást!

Csapó Balázs, elnök