Programok

Ahova nem ér el a lakáspiac – krízismegoldások kreatívan / Kerekasztal-beszélgetés

2024.04.11. 17:32

Jelenleg Magyarországon több millió ember él lakhatási szegénységben, ami azt jelenti, hogy nem elérhetőek számukra a megfizethető, méltó és biztonságos lakhatási körülmények. Sokan közülük olyan kilátástalan helyzetben vannak, hogy nem tudnak élni a klasszikus megoldásokkal, mint a lakásvásárlás vagy -bérlés, hitelfelvétel, vagy éppen a különböző szociális támogatások igénybevétele. Azonban vannak esetek, amikor közösségi összefogással, formabontó, kreatív megoldásokkal igyekeznek enyhíteni a helyzeten.

A civil és különböző szakmai szereplők kezdeményezései túlmutatnak az ingatlanpiac és a szociális ellátórendszer kínálta lehetőségeken. 

A kerekasztal-beszélgetésen a fentiek nehézségeit és szépségeit vitatjuk meg olyan szervezetek képviselőivel, akik újító, alternatív projektekkel járulnak hozzá ahhoz, hogy minden ember méltó otthonban élhessen.

A beszélgetés résztvevői:
Dr. Dányi Tibor Zoltán – Lakni kell! Pécs
Papp Gergely – PAD Alapítvány
Orosz Annamária és Ekker Éva – Utcáról Lakásba Egyesület
Csaba Tímea – Habitat for Humanity Magyarország

Gyere el április 23-án, kedden a Habitat Kreatív Központba, hallgasd meg a beszélgetést, kérdezz, szállj be a diskurzusba, és gondolkodjunk együtt!

Helyszín: Habitat Kreatív Központ, 1027 Budapest, Margit körút 26.
Időpont: 2024. 04. 23. 17 óra

Az esemény ingyenes és bárki számára nyitott, de regisztrációhoz kötött!
Regisztrációs link