Programok

A Magyar Művészetért

2006.07.26. 08:45A Magyar Művészetért Díj kuratóriuma és a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt a fertődi Esterházy-kastélynak ítélte a Bartók Béla-emlékdíjat.

Leírás:

””
A Magyar Művészetért Díj kuratóriuma és a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt a fertődi Esterházy-kastélynak ítélte a Bartók Béla-emlékdíjat.

A kitüntetést ünnepélyes keretek között dr. Gubcsi Lajos adja át 2006 július 29-én, 19.00 órakor  az Esterházy-kastély Apollo-termében. Ezt követi az Erdélyi kamarazenekar koncertje.


A Magyar Művészetért Díj és az általa megtestesített eszmerendszer célja a hazánkban és a határokon túl, a messze nagyvilágban is működő-alkotó magyar művészek munkájának megbecsülése, támogatása, díjazása, kiadványokban történő bemutatása-megőrzése, beleértve a posztumusz alkotásokat is.

A Magyar Művészetért Díj Kuratóriuma és a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. által adományozott emlékdíj mottója: Bartók Béla a XX. század legnagyobb magyarja volt, útja és példája kötelez nem csak a zenében, hanem a magyarság kulturális kincsének minden területén.