Pályázatok/Nemzetközi

A’ Design Award & Competition 2024

2024.02.13. 13:06

Az A’ Design Award & Competition a világ egyik legnagyobb nemzetközi design versenye, amelyet minden év februárjában rendeznek meg. A világszínvonalú elismerés az építészet, a belsőépítészet, a bútortervezés és a vizuális grafika mellett további 90 kategóriában emeli ki a legjobb alkotásokat a több mint tízezer pályázóból. Nevezni a világ bármely országából lehet az elmúlt 5 évben készült munkákkal, a nevezési határidő február 28.

Az utóbbi években számos magyar alkotás is elnyerte az A’ Design Award & Competition díjat, 2020-ban a Hello Wood kültéri okosbútorai platina, míg a Vörösmarty térre tervezett pavilon ezüst minősítést nyertek, 2017-ben pedig Takács Gyula helsinkibe tervezett Seurasaari Skanzen fogadóépületével kapta meg az elsimerést. A magyar nyertesek terjedelmes listája ezen a linken érhető el.

A nyertesek többek között a következő díjakat kapják: egy fémtrófeát, melyet egy olaszországi gálaesten adnak át, engedélyt az A’ Design Award Winner logo használatára, kiállítási lehetőséget először Olaszországban, majd a világ más országaiban, fémkeretbe foglalt nemzetközi design bizonyítványt, megjelenési lehetőséget a nyomtatott évkönyvben, hozzáférést marketing és PR eszközökhöz, azaz lehetőséget a munkájuk népszerűsítésére interjúk, közösségi oldalak, sajtóközlemények, elektronikus sajtócsomagok formájában több nyelvre lefordítva, felvételt a Világ Dizájn Ranglistájára stb.

A pályázatot egy ingyenes regisztráció után küldhetik el az érdeklődők február 28-ig. A nyerteseket általában április 15-től hirdetik ki, a  nyilvános eredményhirdetésre pedig legtöbbször május 1-jén kerül sor.